Impostura academică și renta viageră…

România: țara unde Ministrul Educației (altminteri un specialist în domeniul inventicii și susținătorul Laserului de la Măgurele) a simțit nevoia să devină membrul unei fantomatice instituții publice (Academia de Științe ale Securității Naționale) înființată de pușcăriabilul Oprea… Ce trist! 

Câți oameni deștepți au ajuns să gireze impostura universitară a securiștilor de modă nouă. Și pentru ce? Pentru o rentă viageră.
 
În ce mă privește, mă fericesc pentru că n-am avut coordonatori de studii post-universitare niște penali izmenari. Doctoratul mi l-am luat după o examinare severă sub privirea a trei profesori de la Oxford, Londra și, respectiv, Durham. Am scris câteva cărți oneste în limba maternă și am publicat articole sau studii în afara României cu Oxford University Press, Brepols, Ashgate, Liberty Fund, etc.
 
Pentru că mulți mai cred c-am fost beneficiarul nu știu cărui regim, vă dau o veste: deși sunt absolventul unei Universități din Top 25 la nivel mondial, n-am deținut până astăzi nici cea mai mică funcție de conducere într-o Universitate românească finanțată din bani publici. Da, ați auzit bine: niciodată.
 
Din banii dumneavoastră sunt plătiți agramații, imbecilii, politrucii.

Noi toți finanțăm din taxe și impozite răsfățul imoral, huzurul sfidător și viața submediocră intelectual a unor paraziți lipsiți de remușcări. Plătiți zilnic TVA și vă întrebați de ce? Vă spun eu: pentru a sponsoriza căpușele unui sistem ticăloșit.
 
Râia morală e transpartinică și ne costă o mulțime de bani care puteam merge la bolnavii de leucemie sau la tinerii brilianți din liceele noastre… Recent, Guvernul a alocat 8 milioane de euro doar pentru ASSN . Până când, vă întreb? Până când?

2 Comments »

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.