Am comentat pe larg pentru cititorii americani ascensiunea noilor iacobini ai Stângii europene, arătând care este responsabilitatea morală a profesorilor din Universitățile finanțate, adeseori, din bani publici. Popularitatea lui Che Guevara a crescut în ultima perioadă? Cum s-a ajuns aici?
Știm că există și în România există laboratoare de îndoctrinare a tinerilor studenți cu mesaje împotriva libertății individuale și strategii de racolare a unor lideri informali din campusuri. Mă tem că unii politruci ai Dâmboviței vor exploata discursul anti-sistem chiar și la alegerile din 2016. Citiți vă rog articolul și spuneți ce credeți despre ascensiunea radicalilor din Spania, Grecia și Marea Britanie. Când sărăcia și ignoranța întâlnesc propaganda și spălarea pe creier, rezultatul poate fi amenințător pentru democrație. (Dacă vă convinge argumentația, puteți da like sau share).
 
Aș mai face o mărturisire pe o notă ușor teologală: mai ușor va primi iertarea de păcate o prostituată lipsită de paralele decât un profesor marxist sau politician revoluționar care neagă ororile Gulagului.
 
Să ne ferim capul de frig, minciună și prostie!