Fii eficient ca antrenorul de la Real Madrid: 20% din oamenii excepționali ca Ronaldo merită 80% din atenția ta!

#ronaldo, #cr7, #motivation, #teamwork, #leadership

Priviți marile echipe de fotbal: doi jucători din zece au un potențial excepțional. Antrenorul le va acorda o atenție specială. În orice grup de oameni, descoperi un procent de 20% compus din personalități entuziaste, dinamice, pline de inițiativă.

Dintr-o clasă de 30 copii, 5-6 dintre ei strălucesc la anumite materii, îndemânări practice sau activități sportive. Dintr-o echipă de 11 fotbaliști de la Real Madrid, doar Cristiano Ronaldo e lider incontestabil pe tot globul. Cum a fost descoperit Ronaldo?

Prin abilitățile de recruiting ale unui antrenor.

Nu știm de ce este așa, dar legea numerelor confirmă observația noastră. Succesul implică asumarea procesului numit trial and error. Observațiile empirice sunt baza legităților. Și ce putem spune?

Liderii dedică 80% din timpul lor pentru identificarea celor 20% din abilitățile care fac diferența.

Asemenea personalități au un magnetism aparte. Fără să fie împinși de la spate, ele combină disciplina și dorința de reușită.

Cine vrea să-și crească nivelul de energie fizică și mentală din propria organizație, știe acum ce să caute: oameni motivați, minți concentrare, priviri vii, naturi inteligente, pline de inițiativă.

După identificarea acestor persoane cu abilități native, începe procesul de formare. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.