Cum m-a schimbat antreprenoriatul?

Nimic nu mi-a schimbat mai mult perspectiva asupra realităților sociale decât experiența antreprenoriatului. Sunt începător, dar simt deja diferențele.

Înainte eram un observator isteț și atotștiutor. În resemnarea mea nerostită, strugurii erau acri. Ce făceau oamenii de succes se numea “deșertăciune” (deși nu mă deranjau fărâmiturile căzute din ospățul deșertăciunilor).

Ca angajat la Stat și băiat citit le știam eu pe toate… Aveam păreri, dar acționam invers proporțional cu numărul de cunoștințe teoretice. Acum învăț să privesc altfel spre lumea înconjurătoare. În loc să mă preocupe nedreptatea din lume, caut să aduc plus valoare și să descopăr, astfel, oportunități de colaborare.

Înainte, aveam un salariu fix, indiferent de performanță. Acum știu că doar munca inteligentă și entuziasmul determină schimbările din contul bancar.

Înainte gândeam de pe azi pe mâine. Acum învăț să planific pe termen mediu și lung. Înainte trăiam cu teama de șefi, inspecție, control exterior, tăiere de salariu. Acum sunt propriul meu șef.

În plus, sunt obligat să-mi ridic mintea spre înălțimi, spre locuri de unde viitorul chiar se vede mai clar și mai bine.

Bine ai venit, libertate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.