Vom muri și vom fi liberi: Timișoara, 17 decembrie 1989

Pe treptele Catedralei din Timișoara, în ziua de 17 decembrie 1989, a curs pentru prima oară sânge nevinovat. O mână de tineri visau la o Românie liberă. Dictatorul Nicolae Ceaușescu și toate structurile aservite puterii comuniste refuzau contactul cu realitatea.

Să nu uităm niciodată. După 1945, milioane de români au îndurat foamea, setea, frigul şi teroarea comunistă, pentru ca astăzi noi să putem scrie fără cenzură, să ne instruim, să facem afaceri, să călătorim în străinătate, să facem planuri de vacanță.

Eroii din Banat nu s-au plâns, nu s-au lamentat, ci au dat o luptă. 

Îi vom omagia mereu pe tinerii care, deși reprezentau o minoritate, s-au opus tiraniei. După Timișoara au urmat protestele de la Arad, Brașov, Cluj, București și Sibiu. Doar prin moartea unor copii nevinovați, poporul român şi-a recâştigat suveranitatea.

timisoara 1989

După 22 decembrie 1989, a apărut restaurația. S-a dezvoltat caracatița celor dornici să captureze resursele, centrele de putere și de influență, funcțiile cu imunităţi şi privilegii. Urmașii Partidului Comunist Român, conduși de Ion Iliescu, au stăpânit imediat pârghiile economice ale Statului și canalele de comunicare (Radio, TV). În acest fel, proiectul României libere a fost îngropat de o clică impenitentă, fără frică de Dumnezeu și fără de rușine.

Reflectând la decembrie 1989, extragem o singură lecție: există vise pentru care poți să mori. Există idealuri mai presus de calcule egoiste!

Vom omagia sutele de tineri ai Revoluției anti-comuniste luptând, mai departe, pentru libertate.

1 Comment »

 1. ATENŢIUNEEEEEE !!!!!! ATENŢIUNEEEEEE !!!!!!
  deşteptareaaaaaaaaaa
  ROMÂNEEEEEEEE
  UNIŢIVĂĂĂĂĂĂĂĂ….
  NU FIŢI LAŞI !!!!!!!!!

  ,,Oamenii simpli sunt vite de tăiat,
  de folosit cînd sunt buni să încurce puterea adversă şi
  de sacrificat cînd nu mai sunt buni de nimic ’’

  Repetăm, repetam… repetam până se aude acolo unde trebuie.
  Si dincolo de moarte vom repeata,…repeta pana cand se va auzi
  A venit insa momentul sa recunoastem ca am fost pacaliti.
  Nimeni nu este mai presus de lege,chiar daca unii se considera rasa superioara la puscarieeeeeeeeeeeeeeeeeeee, cu toti !!!!!!!!!!!
  NU,NU,NU = nu este decat o singura solutie
  PLUTONUL DE EXECUTIE , confiscarea averilor,si sa plateasca glontul cu care vor fi executati! Sau pedeapsa zdrobirii cu ROATA
  Execuţia prin tragere pe roată IN MIJLOCUL ORASULUI
  Vrei schimbare ? Fii schimbarea !!!
  Amin !
  – STOP CORUPTIEI
  – LEGEA ESTE EGALA PTR. TOTI ASA SCRIE IN CONSTITUTIA ROMANIEI ATUNCI SA SE APLICE AU TRADAT AU FURAT . AU DISTRUS ECONOMIA TARII JUDECATA DREAPTA VREM.
  – POPORUL SA ISI VOTEZE SINGUR LEGILE
  – FĂRĂ PENSII SPECIALE, POPORUL MOARE DE FOAME.
  – Fiecare primeste la pensie dupa cum a cotizat.
  – Investigarea tuturor personajelor polictice din ultimii 25 de ani iar averile tuturor celor implicati in activitati in afara legii confiscate.
  – Abrogarea LEGI care aproba pensii speciale ptr. parlamentari.
  – Fiscul sa monitorizeze constant veniturile alesilor.
  – Relansarea industriei grele gestionata ori la nivel de stat ori in parteneriat privat.
  – Desfiintarea completa a imunitatii parlamentare si a oricaror privilegii ale angajatilor statului si ale celor alesi in functii de stat.
  – Interzicerea totala a treseismului politic. Pierderea mandatului si a dreptului de a candida. Caziere judiciare si fiscale CURATE (pentru toate rudele gradul I si II)
  – Valorificarea resurselor naturale exclusiv de catre statul roman. = Renegocierea redeventelor pentru cele existente.
  – Poporul sa aleaga prim ministrul si tot aparatul politic , nu partidele politice care fac tot felul de aliante in beneficiul lor.
  – Referendum pe teme sociale si economice din 6 in 6 luni declansat de presedinte.
  – Interzicerea importului de alimente de tip materie prima (lapte, carne, oua, grau, soia etc) atat timp cat producatorii din romania pot acoperi necesarul pe tara. si stimularea productiei in vederea exportului de bunuri.
  – Inasprirea la sange a legii in ceea ce priveste mita electorala si finantarea partidelor.
  – Repatrierea imediatăa imigranților musulmani printre care se strecoară grupări teroriste consolidarea şi închiderea frontierelor
  – desfintarea taxei TVR
  – redeschiderea dosarului REVOLUTIEI DIN ” 89.
  – O lege care sa interzica total timp de 15 ani tăierea arborilor, precum și comerțul și exportul de lemn, pentru a proteja astfel pădurile a căror suprafață a scăzut dramatic în această țară ca urmare a defrișărilor massive
  – POLICITIANUL, omul care ne reprezinta, trebuie sa faca DOVADA faptului ca este un om care A LUPTAT pentru CEEA CE ESTE SI CEEA CE ARE, ca ne poate reprezenta cu ONOARE si CINSTE, ca poate lega fraze corente si inteligente. Test si analiza psihologica
  Vrem salariu de minim 500 de euro/luna sa nu mai existe pensionari dupa 40 de ani de munca sa primeasca 500 de lei sau mai putin.

  VREM PARLAMENTARI PLĂTIŢI CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE
  numai asa se vor zbate sa ridice nivelul salariului minim sa le fie taiate pensiile suplimentare, căci nu fac nimic pentru ele in afara de a dormi pe bani nostri
  – Fara numirea politica a Procurorilor si Magistratilor!

  ”Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punînd mîna pe ei,
  Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,
  Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!”
  – Mihai Eminescu
  Amin

  FARA UN MIHAI VITEAZUL PTR.UNIRE SI
  UN VLAD TEPES PTR TEPE
  NU REALIZAM NIMIC,
  MUNCA NOASTRA E EGAL CU ZERO
  TOTI PENTRU UNUL,
  UNUL PENTRU TOTI
  D-zeu SĂ NE AJUTE
  Amin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.