Final de epocă. Primul-Mincinos al României în fața judecătorilor!

„Ca să faci adevărul să pară verosimil, e nevoie neapărat să-i mai adaugi și puțină minciună.”

F.M. Dostoievski, Demonii.

Se încheie o epocă, se termină un coșmar. Privind spre biografia spectrală a Primului Falsificator al Țării, descoperi o mlaștină de minciuni sfruntate, tertipuri slinoase, furturi deșănțate, păcăleli ieftine și neadevăruri tulburătoare. Nicio țară europeană n-a produs o asemenea arătare la vârful puterii. Nicio patrie din Balcani n-a defilat cu un asemenea Dorian Gray nepocăit. O statuie vospită-n culorile falsității ne-a sfidat prea mulți ani. Victor Ponta, fii bărbat!

Mai mică sau mai mare, mai frecventă sau mai scumpă la vedere, minciuna contrazice flagrant Civilizația Decalogului: „Să nu depui mărturie mincinoasă“ spune Legea lui Moise. Minciuna usucă rădăcina conștiinței curate, tulbură sufletul omului viu și umbrește judecata conducătorilor. Ei bine, viața lui Victor-Viorel Ponta este, de fapt, opera unui plastograf.

_Ponta USL

Foarte devreme, în sufletul lui Victor Ponta s-a cuibărit minciuna discretă a ciripitorului. Purtând genți murdare și dând zelos din coate, ipochimenul și-a făcut drum spre vârful ierarhiei TSD. A explodat, mai târziu, minciuna hiperbolică a demagogului adult care promite românilor șomeri, chiar fără să roșească, one million jobs.

Întâlnești minciuna timidă și nesărată unui adolescent guraliv care-și aburește prietenii cu trecutul său anticomunist, plămădit – vezi Doamne! – în Piața Universității. Dai însă și peste minciuna grozavă a farsorului adult și grandoman care fabulează pe tema recunoașterii sale internaționale.

Victor Ponta a știut să mintă diplomatic, atunci când au murit oameni nevinovați în Munții Apuseni. La nevoie, însă, Premierul s-a folosit de artileria grea a propagandei RTV, producând panglici pe tema Referendumului din 2012.

Întâlnim minciuna frivolă a seducătorului de platou, care privește galeș spre o reporteriță frumușică; există însă și ipocrizia omului fără însușiri, corupt, laș și ezitant în fața proiectului Roșia Montană. Puteți descoperi duplicitatea bârfitorului care-și toarnă colegii cu aplomb și voluptate.

Nu uitați, vă rog,  nici cuvântările țoapei intelectuale care și-a scris cărțile prin fraudă, susținând un doctorat imaginar și construind o întreagă carieră academică pe temelia de nisip a imposturii.  Vă imaginați un Casanova publicând o dizertație despre înfrânare și feciorie? Ar fi bizar. Vă închipuiți un șofer fără carnet comentând, la Top Gear, aparițiile de ultim răcnet ale industriei auto? Nu merge. Asta a făcut Victor Ponta, patronînd o conferință a Politehnicii București despre cercetarea științifică din România.

Din aceeași plămadă s-a născut minciuna vânătorească a lăudărosului care, după atâta incompetență și duplicitate, își expune la Congresul PSD trofeele electorale dobândite prin furt și calomnie.

Prin minciună, Victor Ponta a sărăcit România. Prin minciună, Victor Ponta a condamnat la suferință mii de pacienți ai spitalelor publice. Prin minciună, Victor Ponta a luat de la gura școlarilor premianți, dar flămânzi, pâinea bine-meritată a performerului. Minciuna guvernamentală ne-a costat miliarde de dolari și mii de vieți omenești.

Să ținem minte, dragi români, minciuna securistică a celui care tace și fuge, atunci când e întrebat despre moartea procurorului Cristian Panait. Să nu pierdem dezgustul față de fariseismul etalat în campaniile electorale pe la moaștele Cuvioase Paraschiva – gest compensat prin vizitele într-un orgiastic club de fițe în Dubai.

Să mai observăm doar că cea mai frecventă deraiere morală se produce prin tehnica amestecului. Așa se naște minciuna ușor ezitantă, îndulcită, chiar reverențioasă. Victor Ponta nu minte prostește, ca dictatorii nord-coreeni, ci suprapune mai degrabă informații plauzibile peste neadevăruri strașnice, percutante, inflexibile. Aici apar și prietenii Primului-Mincinos care vin din rândul universitarilor îndoielnici și din breasla statisticienilor care, dacă intereselor o cer, „rotunjesc” anumite cifre din rapoartele macro-economice.

Primul-Mincinos al României n-a fost niciodată singur. Mentorii și acoliții săi au perfectat mecanismele de manipulare a poporului român iar laboratoarele KGB & PCR care l-au produs pe Ion Iliescu s-au specializat în producția de fantasme. Victor Ponta este doar una dintre iluziile PSD produse în ultimii 25 ani.

Pretutindeni, numai minciună. Minciuna flecarului care „ca și plumbul în apă se afundă”. Minciuna celui plătit să jure strâmb, precum agentul comunist în fața Senatului american; minciuna politică, pregătită să stea „cu regele la masă”; minciuna pârâșului la tribunal, dar și minciuna dialectică din paradoxul cretanului care afirmă: „toți cretanii sunt mincinoși.”

Nu vom putea niciodată epuiza enciclopedia minciunii din viața și opera lui Victor Ponta. Dar vom putea să-i reamintim cuvintele lui Iisus: diavolul, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru ca nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și este tatăl minciunii.

2 Comments »

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.