Rusia și România au același sistem electoral! 

Un antreprenor social și un activist civic ne trezește la realitate:

Rusia, Turcia, Albania și România au același sistem electoral! 

Don Lothrop arată de ce fără schimbarea sistemului electoral, românii vor rămâne sclavi pe plantația baronilor din partide.

Președintele Klaus Johannis a promulgat o lege prin care noi votăm nu reprezentanți ai comunității, ci oamenii de casă ai unor grupuri de interese. Păpușarii din umbră vor arunca în față băieți de comitet și fete docile, fără libertate de conștiință. Independenții din liga onorabilă a lui Nicușor Dan n-au nicio șansă… O spun cu mare regret!

Oamenii vrednici care vor să candideze în 2016 la alegerile parlamentare vor trebui să “convingă” boșii să-i pună pe liste. Cum? Cu ce se va măsura eligibilitatea unui candidat? Banii curați sau banii murdari? Ce va conta: notorietatea pe sticlă sau respectul profesional obținut de candidat în sânul breslei sale?


Din fericire, după Noua Republică au început să apară alternative respectabile la vechile structuri ale tranziției.

Sunt lideri și voci noi pe piața politică, un Adrian Papahagi, un George Mioc și mulți alții.

Totuși, nici cel mai bine intenționat lider de partid, de la Monica Macovei la Eugen Tomac, nu vor putea veni cu o listă de candidați care să satisfacă toate nevoile comunităților locale.

Or, esența democrației parlamentare e chiar asta: reprezentarea intereselor cetățenilor, nu a grupărilor mafiote din jurul baronilor și nici a judecăților subiective exprimate de membrii unui partid mai mare sau mai mic.

Marea antantă între PNL și PSD nu ajută deloc primenirea Palatului Parlamentului. Dimpotrivă: pregătește apariția unei noi generații de rentieri politici. Averea națională a României va fi ronțăită de alți șobolani.

Soluția: reforma Constituției!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.