Site icon Mihail Neamțu

Antreprenorii angajează specialiștii

Poți fi un amator care admiră profesioniștii: oamenii angajați într-un domeniu de excelență precum educația, medicina, avocatura. E minunat acest sentiment de respect și admirație pentru un laureat al Premiului Nobel, să spunem. Pentru științele tari, mai ales, asta te ajută să faci diferența între impostură și profesionalism.

Dar haideți să facem un pas mai departe. Suntem în America universităților private sau a spitalelor private. Performanța e garantată, acolo. Mulți laureați Nobel vin din America. Louis Ignarro, bunăoară.

  Dar oare cine-i angajează pe acești profesioniști despre care vorbim? Cine, în lumea liberă, stimulează performanța dascălului sau ultima descoperire a chirurgului? Cine asigură fondul de salarii pentru biologul din laborator? Cine plătește asidua lor muncă intelectuală? Cine scoate la iveală talanții celor mai buni dintre salariați?

Care e diferența de gândire între specialistul IT angajat de Microsoft și Bill Gates, omul care a fondat compania? Care a fost diferența de mentalitate între un briliant designer și Steve Jobs, fondatorul Apple? Dar între industriașul Andrew Carnegie și oamenii angajați de fundația omonimă?

Dumneavoastră cum ați defini diferența de gândire și de acțiune între cele două categorii de oameni?

  

Exit mobile version