Europa nu va mai fi ceea ce a fost!

Se anunță un mare descălecat. Milioane de străini veniți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu bat la porțile Europei.

Am o sinceră compasiune pentru refugiații care fug din pricina tiraniei și a barbariei. În același timp, cred că fiecare națiune suverană are dreptul să aleagă pe cine primește în propria casă. Nu pot niște birocrați niciodată aleși să decidă în locul oamenilor simpli, a celor care plătesc taxe și care constituie poporul.


Mai cred că orice comportament violent al noilor-veniți, instigați eventual la radicalism islamist, va atrage automat respingerea din partea autohtonilor. Dovadă, reacția electoratului din Marea Britanie, Germania, Austria sau Italia…

Dacă Uniunea Europeană hotărăște, din rațiuni umanitare, să primească anumiți refugiați, e important să cunoaștem criteriile de selecție. Pot europenii să aibă un cuvânt de spus despre calificările profesionale, credința religioasă, competențele lingvistice ale celor care cer azil? Putem favoriza, bunăoară, refugiații creștini persecutați de organizații teroriste precum Isis ori Boko Haram?

E normal ca adaptarea unor creștini să fie mai ușoară la cutumele unor țări majoritar creștine, cum sunt țările est-europene.

Silvio Berlusconi are dreptate: țările prospere ale Vestului european au obligația morală și responsabilitatea istorică de-a răspunde unei situații urgente. Pentru cei care au nevoie de cifre, iată ultimele date.

În ceea ce privește România, piața muncii are nevoie de oameni calificați. Am exportat în Occident aproape patru milioane de minți educate. Dacă vrem să fim competitivi economic, e imperativ să sprijinim creșterea demografică, unirea cu Moldova și programe selective de recrutare a unor studenți calificați, dornici să studieze în spațiul non-Schengen al Uniunii Europene.

România are cea mai mică populație de la sfârșitul celui de-al doilea război încoace. Demografia e destin.

11 Comments »

  1. “Ţările prospere ale Vestului” au creat pretexte pentru a porni razboaie, au pornit razboaie, au creat situatia din orientul mijlociu care le-a adus profituri imense si le-ai facut prospere. Acum populatiile pleaca din zonele de razboi, vin in tarile prospere si creaza probleme ce vin de la diferentele etnice si religioase. Ce-o sa faca? O sa-i impuste? O sa incalce drepturile omului? Acele drepturi care au creat pretexte ani la rand de a subjuga si jefui tarile din Orientul Mijlociu de petrol?

    Ia sa vedem ce se intampla cand incepi sa joci sah cu Dumnezeu…

  2. S-o lasam mai moale cu jaful bogatiilor de catre natiunile prospere, sa nu uitam cat au jefuit turcii de la noi, sa nu uitam de ura neconditionata a islamului pentru orice e diferit, de vazut dezastrul de la Palmyra, eu cred ca emigrantii musulmani trebuiesc dirijati spre tarile musulmane prospere si subpopulate, oricum acesti “emigranti” care sunt in realitate o forta de ocupatie nu vor fi asimilati ci vor profita de “drepturile omului” pentru a distruge tare gazda (vedeti situatia absurda din Franta unde se serbeaza ramadanul, in timp ce se interzice Craciunul)

  3. De ce tac cei de peste balta,promotorii neobositi(si nesabuiti)ai impunerii democratiei cu orice pret?
    De ce lipsesc din ecuatie Arabia Saudita si Emiratele,ca doar au aceeasi religie si cutume,reguli civilizationare?

  4. E tragic ce se intimpla si la ce se ajunge din cauza razboaielor si din cauza altor decizii care aduc astfel de rezultate!!!Trist e ca aceste persoane ajung in mari provocari ale vietii !!Trebuie sa se acomodeze cu noi principii de societate si sa se integreze in sistemul social!!!O alta problema majora apare si mai provocatoare pentru generatiile care urmeaza si care ajung in destabilizare sociala din cauza traditiilor,religiilor …si astfel in urmatorii zeci de ani o sa apara probleme si mai grele pe care multi azi nu le cunosc…..!!Deci intradevar Europa nu va mai fi ce a fost !! Si nici nu o sa poata face fata asigurarilor si suportului financiar pentru ceea ce se intimpla fiindca cu fiecare,persoana ,familie se cheltuiesc foarte multi bani pina ce ajunge sa lucreze si sa produca !!!! Multi ajung si raman toata viata in ajutor social dupa cum se intimpla in S.U.A . si in alte tari dezvoltate din Europa cum ar fi Anglia,Franta,Germania si multe altele……Deci problemele se complica …

  5. si totusi….intr-o zi prietenul meu imi cere favoarea de a locui in curtea mea , se instaleaza si isi face casa ….apoi incepe sa-mi spuna ca nu-i convine la ce ora stropesc eu gazonul , ca fix casa mea face umbra casei lui , ca il deranjeaza ca imi vin prietenii la un gratar in curte , ca il deranjeaza ca am impodobit bradul din curte pentru a sarbatori Craciunul , si toate astea in timp ce eu i-am daruit cu drag dreptul de sedere in curtea mea !!!
    Cred ca drepturile omului trebuiesc respectate dar primeaza in primul rand drepturile mele si daca ai venit in casa mea si iti doresti sa traiesti aici , trebuie sa respecti in primul rand drepturile mele !!!!!
    E clar ca “s-au scapat caii” ca sa ma exprim asa !!! Daca vreau sa ma instalez si sa locuiesc in Londra sau Franta sau Dubai …EU , cel ce vreau asta , trebuie sa convietuiesc dupa regulile lor , niciodata invers !!!!
    Cum s-a ajuns ca cei ce vin sa impuna regulile lor celor ce sunt bastinasi ??? Cred ca din prea multa bunavointa prost inteleasa si nu stiu daca tavalugul asta mai poate fi oprit !!!Decat atunci cand natiunea se va ridica si va impune celor ce doresc sa stea acolo , sa le respecte drepturile lor de bastinasi si sa traiasca in armonie nu in impunere !!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.