O PRIMĂ MĂSURA A GUVERNĂRII CU SOCIALIŞTII: STATUL ÎŞI EXTINDE GHEARA PRIN SISTEMUL DE EDUCAŢIE TIMPURIE

Iată câteva din priorităţile iraţionale stabilite de noul Guvern al României, într-un timp de criză economică şi penurie financiară: mai multă birocraţie, mai multă administraţie, mai multă sindicalizare, mai mulţi bani scoşi de la buget, mai puţină competiţie cu spaţiul privat. 

“Educaţia timpurie

·Declararea, prin lege, a educaţiei timpurii ca bun public şi finanţarea de către stat a cheltuielilor cu educaţia timpurie.

·Coordonarea serviciilor oferite de Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu cele oferite de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii, Solidarităţii şi Familiei, pentru optimizarea serviciilor de educaţie timpurie.

·Elaborarea şi monitorizarea curriculumului şi a standardelor de calitate pentru educaţia timpurie.

·Formarea iniţială şi continuă a personalului dedicat educaţiei timpurii.

·Cuprinderea în educaţia timpurie a peste 80% dintre copiii între 3-5 ani.

·Încurajarea şi susţinerea iniţiativelor locale şi acelor private pentru construirea de creşe, eficientizarea legii tichetelor de creşă.

·Introducerea grupei pregătitoare în învăţământul obligatoriu.” 

Pentru detalii, vezi:

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2008-12-16-5261558-0-programul-guvernare.pdf

3 Comments »

  1. Domnule Neamtu, va impartasesc preocuparea. Nu cred ca homeschooling e solutia, dar in mod cert tendinta de inregimentare a copiilor in mareata masinarie a statului socialist modern este absolut infioratoare. Nu am nimic impotriva educatiei, dar nu pot fi de acord cu acest demers care va avea in mod cert efecte perverse. Altii au experimentat educatia statala de acest tip (a se vedea tarile scandinave si alte exemple ale socialismului occidental) si nu mai pot iesi din ideologie nici sa vrea.

  2. Articolul lui Baconsky din Dilema, http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=251&cmd=articol&id=9617, prezinta secularizarea ca pe o “natura a lucrurilor”. O putem vedea si asa; fenomenologic este, deci Dumnezeu “stie” de ea. Care este solutia? Cum scapam noi din acest clenci istoric? Am mai fost acuzat de “pasunism” de catre cativa intelectuali ce vor sa faca curatenie in Romania stand departe, in America. Un teolog pe care-l consider esential, Schmemann, a ajuns o cassandra din cauza refuzului clerului superior de a se apleca responsabil asupra “lucrurilor cu adevarat importante”. In cartea sa “Biserica, Lume, Misiune” gasim nu numai o inmarmuritoare luciditate si tristete dar gasim foarte multe puncte de plecare pentru noi crestinii.
    Am impresia ca suntem luati de prosti in continuu. Nu este posibil ca un guvern sprijinit de DOAR 24% din electorat sa se poarte ca si cum are legitimitate.
    http://heraasku-ortodox.blogspot.com/2008/12/ceva-politica.html
    Alianta PSD/PDL ne spune verde in fata ca cei care conduc Romania nu sunt prin preajma. Confruntarea politica intre ideologia stangii si cea a dreaptei este anacronica. Nu mai exista optiuni politice. Doar angajamente pe termen lung.
    Eu cred ca daca acestia ar conduce Romania singuri am ajunge in Gheena, caci il cred pe Tutea cand spunea ca “comunistii nu sunt in stare sa conduca o gara”.
    De ce comunistoidul este cel mai permeabil la sluj? Pentru ca este infractor de drept comun.
    Sa nu ne facem iluzii. Romania este condusa de departe. Marea nenorocire nu este ca suntem impinsi catre imbecilitate si catre cedare totala, in fond asta este metoda impostorului, ci ca SUNTEM DEZBINATI. Aceasta dezbinare ne va costa. 61% dintre romani nu considera normal sa voteze. Nu din indiferenta ci din demnitate. Nu se lasa “dusi cu muia”.
    Socialisti?! Pfui.
    Nastase este socialist?
    Geoana este socialist?
    Mitrea este este socialist?
    Hrebenciuc este socialist?
    Oti.
    Boc este adeptul libertatii ca fundatie a unei comunitati?
    Berceanu este liberal?
    Videanu este liberal?
    Cum mai poate vota un roman?
    Estetica ne poate ajuta enorm.
    Dar in scoala in locul muzicii si in locul picturii se face matematica.
    Ca, nu-i asa, e comoda mintal.

  3. Multiculturalismul se bazeaza pe falsul postulat al egalitatii culturilor. Puteti sa-l vedeti pe autorul acestei observatii intr-un speech savuros prilejuit de “Multiculturalism and its impact on democratic society” panel from “The Collapse Of Europe?” conference. Hosted by the American Freedom Alliance
    on Sunday, June 10, 2007 at Pepperdine University in Malibu, CA.:

    http://mybtest.wordpress.com/2008/11/25/mark-steyn-on-multiculturalism/

    Mybtest e un (inceput de) blog care nu urmareste nici traficul, nici comentariile (de altfel nici nu le permit) si nu e mai mult decit o mica baza de date personala cu informatii pe care sa pot sa le regasesc cu usurinta atunci cind am nevoie. Inutil sa ma mai straduiesc si eu sa argumentez cind sint atitia care o fac mult mai bine decit mine. 😉

    Merita, de asemenea, citit din categoria multiculturalism:
    Gemma Meyer: “It is already too late for South Africa, but not for Americans”

    Cit despre “Who Are We: The Challenges to America’s National Identity”, presupun ca textul e arhicunoscut. Cu toate astea, va ramine pe acest blog mereu pe prima pagina ca prim articol.

    O gluma despre corectitudinea politica (care merge mina in mina cu multiculturalismul):
    The following is the 2007 winning entry from an annual contest held at Texas A&M University calling for the most appropriate definition of a contemporary term. This year a definition was required for the term “Political Correctness.”

    The winner wrote:

    “Political correctness is a doctrine, fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.