7 Comments »

  1. Nu-mi vine sa cred cine citeste acest blog! Serios, credeam ca cei ce citesc aici gandesc intr-un fel. Multumesc mult pentru limpezire. O sa fiu mai atent de acum cu ce scriu. O luasem de buna. Si nici macar nu mai sunt tanar.

  2. cine n-a fost la vot (puristii, in genere), mai usor cu comentariile; daca nu stiati, dupa ’89 gandirea turmatica s-a evaporat; nu ma simt nici eu confortabil cu pdl-psd (deocamdata, mai e de negociat), dar nu pot face abstractie de TRADAREA LIBERALILOR (aceeasi parveniti cu aere de europeni, prosternandu-se la Don Patriciu)

  3. Mie, iertat imi fie, mi se par de o coplesitoare naivitate optiunile din sondaj. Naiv mi se pare si sa vorbesti despre ‘tradarea liberalilor’ in contextul refacerii FSN.

    Ipocriti, corupti, parveniti, cum vreti sa le ziceti, liberalii n-au vrut sa se sinucida politic si pe buna dreptate. Sunt insa singurul partid care pastreaza atributul vulnerabilitatii. Inlaturand pnl de la guvernare, marea majoritate a sustinatorilor lor se vor ‘topi’ din functiile pe care le ocupa. Repunand psd impreuna cu pdl, avem garantia reimproprietaririi intregii gasti a ‘baronilor’ inamovibili care pana in ziua de azi n-au putut fi judecati si inchisi unde le-ar fi locul de drept.

    “Nevoia de liniste in tara” imi aminteste de “un presedinte pentru linstea noastra” cu poza surazatoare a retrasului presedinte de onoare al unui partid azi din nou la guvernare. Tara e bine-mersi, se pregateste de sarbatori, nu ies sindicate in strada, nu manifesteaza nimeni, oamenii isi vad de treaba si de cumparaturi, iar criza economica nu e cu nimic diferita de ce a trait in vreo 16 din ultimii 18 ani (poate cu mica diferenta a faptului ca pe asta n-au creat-o/alimentat-o politicienii nostri), asa ca nu surprinde pe nimeni. Omu’ ridica din umeri, ofteaza, isi zice ca ‘era prea frumos ca sa fie adevarat’ si merge mai departe.

    Daca PDL isi punea problema de a se alia doar cu acele partide care au dus campanii anticoruptie, avea la dispozitie PRM (acum in afara parlamentului, daca nu luam in seama migrantii din prm in psd) si PC.

    Daca vorbim despre tradarea cuiva, sa ne gandim intai care a fost partidul care si-a asasinat, cu dl Basescu in frunte, toti aliatii politici, indeosebi la guvernare, infigandu-le cutitul in spate pana la plasele, din 1996 incoace.

    Alianta PSD-PDL este in firea lucrurilor, iar nu in contra naturii, fiind vorba de regasirea unor vechi aliati. Configuratia e familiara, daca ne uitam inapoi spre anii ’90. Situatia este diferita, admit. Dar oamenii… nu.

    In sfarsit, optiunea aliantei ‘firesti’ a partidelor care sunt primele doua clasate e ca si cum ai zice ca Partidul Republican si cel Democrat din SUA ar trebui sa formeze o coalitie.

    Bref, alianta PSD-PDL nu mi se pare nici ‘pentru linistea noastra’, nici pentru contracararea efectelor crizei economice, ci ‘pentru linistea lor’ sau, cum zicea un mucalit saptamanile trecute, guvernarea ‘ei cu ei’.

    In sfarsit, in ceea ce priveste comentariile, gasesc surprinzatoare ipoteza ca aceia care citesc blogul Antiteze trebuie sa gandeasca intr-un (singur) anumit fel.

    Ganduri bune de sarbatorile apropiate.

  4. de ce nu vadeti voi partea buna a lucrurilor?
    poate ca acum e momentul sa vindem tot, sa luam un petic de pamant la tara si sa traim viata simpla si tihnita, in Domnul, pe care toti ne-o proiectam… somehow….:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.