2 Comments »

 1. America imperialista se declara CRESTINA. Cum sa privim crimele Americii in Vietnam, Coreea, Afganistan? Cum sa privim dominatia Regatului Britanic asupra Indiei? Cum sa privim atitudinea Occidentului “crestin” asupra Iranului, acum?
  Oarecum este de inteles. De neinteles este cum se doreste prin teologie-politica rezolvarea LUMII. Cine seamana vant culege furtuna. Si in fond asta este legea firii cazute, nu? In lume necazuri veti avea, spune Mantuitorul; si vai de voi cand oamenii va vor vorbi de bine. Crucea nu este un accident ci este masura caderii. Doar prin Cruce ajungem hristosi, fii al Tatalui. Daca se putea altfel nu se urca pe lemn Hristosul Tatalui. Ne dadea solutii politice-sociale.
  Hristos a inviat!

 2. cine a zice ca America este Imperialista? da-i pe brazda sa-i stim si noi pe “invatati”…

  cum sa privim indolenta Bisericilor Ortodoxe fata de Africa si Asia?

  cum sa privim cititorii de pe blog care n-au mai citit o carte de istorie serioasa de mult timp si vin cu citate din Parinti sperand sa rezolve TOATE problemele zilelor noastre? (Parintii Bisericii isi au rolul lor si nu le mai intinati memoria..)

  dominatia Regatului Britanic asupra Indiei se poate vedea si prin prisma celeilalte jumatati de pahar, cea plina (scoli, infrastructura, pavarea drumului spre civilizatie, acces la limbi straine, economie dinamizata, impulsul gandiriii critice si chestionarea actualitatii castelor etc)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.