RELIGIA ÎN ŞCOLI: CE, CUM, CÂND ŞI CINE SĂ PREDEA?

Este indiscutabil faptul că predarea în şcoli a învăţăturii creştin-ortodoxe reprezintă un fapt legitim şi necesar societăţii româneşti contemporane. Este mai puţin limpede despre ce anume, cum, când şi cine poate să predea religia în şcoli. Ziarista Andreea Pora ridică nişte semne de întrebare.

2 Comments »

  1. Pai sa faca dansa un manual de religie bun. Poate reuseste. Cred ca majoritatea citatelor date in articol sunt citite prima oara in viata chiar din manuale. Oricum, nu manualele sunt problema ci profesorii de religie. Nu se da omul pe carte. Una din minunile pedagogiei romanesti – “Initierea religioasa a copilului” a lui Bancila – este uitata, trecuta sub tacere, ignorata orgolios. De ce? Pentru ca cere sange si sudoare, curatie interioara si apropiere de Hristos.
    O parere dezinteresata si partizana: RELIGIA NU TREBUIE SA SE PREDEA IN SCOALA, ICOANELE NU TREBUIE SA SE AFLE IN SCOLI. Cineva trebuie sa afirme cu curaj ca locul si timpul a fost stabilit odata pentru totdeauna. Acceptandu-se predarea religiei in scoala – alaturata nenorocitei pregatiri a celor ce o predau, ce cuvant odios – si icoanele pe pereti se continua acceptarea unui minimalism religios ce cu timpul duce la indiferenta, scarba, utilitate/ futilitate.
    subiect vast

  2. Eu cred ca sunt si profesorii de vina, dar si manualele. Mai ales manualele. Unele din ele sunt chiar proaste. Nu stiu cum trec “examenul” de admitere pe piata.

    E clar ca manualele de religie trebuiesc schimbate, ca astea de acum sunt catastrofa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.