JIHADUL ORTODOX INTERZICE TOM ŞI JERRY

Un blog vigilent îşi anunţă fanii că pentru adevăraţii ortodocşi Postul Mare trebuie să înceapă cu spovedania păcatelor tinereţii: pasiunea pentru desenele animate fabricate de Disney! Daca aţi iubit filmele cu Cartea Junglei, Poppey Marinarul, Tom & Jerry, Cenuşăreasa sau 101 Dalmaţieni aţi greşit. Aşa cum arată canonul de maximă autoritate în materie de cultură audio-vizuală (recte, infailibila sursă YouTube, niciodată contaminată de falsuri), mesajele subliminale abundă nu doar în filmele recente de marcă plezirist-postmodernă, ci şi în cele care au marcat începutul “eroic” al desenelor animate. În plus, nici una din aceste pelicule ecumeniste nu are validarea experţilor. Publicul se aşteaptă ca, printr-o scrisoare către Patriarhie, lepădarea publică de căţelaşul Pluto să fie cerută tuturor copiiilor între 2-7 ani care vor să fie împărtăşiţi de părinţii lor la biserică. Alte “versete satanice” sunt în curs de descoperire în opera heterodoxă “Winnie-the-Pooh.” Sesiunea de primăvară a rugului aprins din cărţile de colorat va fi anunţată la o dată ulterioară. Rămâneţi pe recepţie. Ortodoxie sau moarte pisicilor aristocrate!

Ştefan CORBU

3 Comments »

  1. Cu respect.
    Suntem cumva la ora de joaca? Sau probabil nici Manifestul Comunist nu e periculos; sau mai bine zic: gustati fratilor ca e dulce si cere apa apoi! Daca Sfantul Pavel zice ca totul imi e ingaduit dar nu toate imi sunt de folos de ce trebuie sa vina benny hill sa-mi ia in ras slabiciunea?! Tom si Jerry imi pregateste pe Winnie, Winnie ma incalzeste pentru WITCH, WITCH ma excita si ma face sa-l caut pe Harry, Harry ma face sa-l caut – am crescut – pe Steiner, apoi pe Angelina. apoi pe mama apoi pe tata. Aberez, bineinteles! Dar nu ma pot abtine! Tu poti??!

  2. d-le heraasku,

    fara suparare dar sunteti confuz; ce treaba are manifestul comunist cu tom si jerry? (nici lupul si iepurele cu “nu bagadi” n-ar intra la socoteala)

    din cate am inteles, nici laurentiu dumitru nu e de acord cu postarea respectiva (cel putin asa zice), dar fiind in criza de idei si penita s-a vazut nevoit sa-i dea drumul (ceea ce nu-i tocmai barbatesc); mai bine citesti o carte buna si-i faci rezumatul pe blog decat sa postezi ceva “neconvingator”

    cat despre insiruirea cauzala de mai sus, de ce nu m-ar duce tom si jerry la… voiosie sau copilarie si neaparat la Angelina (probabil Jolie, daca la ea va ganditi)? care e relatia cauzala prestabilita ca sa intelegem si noi, cei de rand?

  3. nimic nu e prestabilit. totul e la liber. sa mancam si sa bem ca maine murim, sau sa discernem… ca nu murim.
    cand toti urla impotriva unei minime educatii religioase ortodoxe – desi metoda e imputita si manualele put de cretinism – pe peretii scolii unde invata baiatul meu sunt indicatii in interpretarea viselor cu metode din WITCH; cand pe panoul cu drepturile copiilor sunt desene cu copii rastigniti pe cruce cu comentariu ” stop violentei” nu poti trece cu vederea nici macar reclama la aparate de ras. acum nu mai aberez!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.