ÎNAPOI LA ARGUMENT: DESPRE FECIOARA MARIA ŞI MISTERUL NAŞTERII FIULUI LUI DUMNEZEU

De Crăciun, TVR a programat o emisiune despre Maica Domnului găzduită de Horia-Roman Patapievici. Invitaţii amfitrionului au fost Bogdan Tătaru-Cazaban (intelectual ortodox) şi Brânduşa Tereza-Palade (intelectual catolic). Nu rataţi această meditaţie religioasă.

Încercaţi să vă imaginaţi un preşedinte de Institut cultural (Cervantes, în Spania, bunăoară) capabil să găzduiască o dezbatere publice despre taina fecioriei Mariei-Theotokos care debutează cu o lectură lungă din Evanghelia după Luca… Cred că, în Europa contemporană, această situaţie reprezintă o excepţie. Cei optimişti vor citi mai mult: o promisiune. Lui HRP şi prietenilor săi: eucharisto!

(m.n.)

4 Comments »

 1. D.P.D.V. al receptiei temei imi permit sa dau note:
  baiatul 5 cu indulgenta
  fata 10
  Adica e dezamagitor discursul unui barbat despre femeie. Habar nu are ce inseamna femeia. Fata insa prin natuta ei este acolo. Pacat ca intelectualii ortodocsi nu-si dau inca seama ca de femeie nu te apropii cu verbul. Daca in locul baiatului ar fi fost o femeie, si inca monahie, raportul privind receptia adevarului ar fi fost schimbat. Caci, ortodox sau catolic sau protestant vorbind, femeia este superioara barbatului prin fire. Intuitiv ea este puterea lumii.
  Caci ce inseamna asta daca nu ca orice femeie trebuia sa fie Maica lui Dumnezeu. Si inca.

 2. da, am vazut si eu o parte din emisiune. dincolo de rezerve, insa, trebuie sa admit ca sunt fericit ca traiesc intr-o astfel de tara. in alte locuri… nu ar fi fost posibila o astfel de discutie (televizata).
  i.e. e o proba de normalitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.